HEMELVAARTFIETSEN

Op Hemelvaartdag 25 mei 2017 organiseert fietsafdeling van de  activiteitencommissie een ontspannende fietstocht van circa 45 km door het Midden-Delflandgebied.

Gefietst wordt op normale (oma/moeder/sport/e-bike/MTB)fietsen. Dus geen racefietsen!!!!!

De start- en finishplaats is de parkeerplaats bij Zwembad Kerkpolder/Onder Ons, Kerkpolderweg 1 Delft.

Verzamelen vanaf 9.45 uur. Vertrek 10.00 uur.

De fietstocht zal tenminste 2x onderbroken worden voor :

  1. a. een koffiestop na circa 15 km.
  2. b. De picknicklunch op een hopelijk windluwe en zonnige plek aan of in de buurt van de Nieuwe Waterweg na circa 30 km. Voor de picknick zal je zelf voor broodjes, melk, wijn een biertje of iets anders lekkers moeten zorgen. Zorg ook voor een kleedje om op te zitten.

De fietstocht gaat niet door als de weersverwachtingen zodanig zijn dat er alleen regen, onweer of storm  is te verwachten. Iedereen die via de mail inschrijft krijgt hierover een aflas-bericht.

De deelname staat primair open voor alle leden /donateurs van Delftski, maar ook gastrijders zijn van harte welkom en is geheel gratis. Inschrijven vooraf is wel gewenst. Mocht je op het laatste moment toch mee willen gaan, geen probleem kom naar de startplaats maar wel voor 10 uur want anders zijn we vertrokken.

Stuur je inschrijving per e-mail naar : info@delftski.nl onder vermelding van :

Naam :

Aantal meefietsers :

e-mailadres :

Wat heb je nodig?

Een fiets in goede conditie. Kleding voor alle te verwachten weersomstandigheden.

Neem een reservebinnenband, bandenlichters etc . Bij lekke bande zullen we primair de binnenband wisselen want onderweg plakken wordt niets.

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht maar wellicht ten overvloede, deelname is voor eigen verantwoordelijkheid en risico.

In de afgelopen jaren is gebleken dat de groep behoorlijk bij elkaar bleef. Daarom is het zinvol om hieronder een aantal ‘fietsregels’ te vermelden voor uw eigen en andere medefietsers veiligheid.

Houdt afstand van elkaar en let goed op wat er voor je gebeurt. Zo worden valpartijen voorkomen.

Bij het rijden in een groep is het gebruikelijk om obstakels (paaltjes) en andere dingen, die de voorrijders wel zien maar achterin-rijders niet, te melden aan de achter u fietsenden. Door te roepen ‘PAAL’  en te wijzen waar de paal staat.

Ook naderende tegenliggers of iets/iemand die we inhalen of passeren worden gemeld door ‘TEGEN’ (links voor) of ‘VOOR’ (rechts voor ) te roepen. De kreet ‘ACHTER’ wordt geroepen als we ingehaald worden door de achterin-rijders.

Bij twijfel of vragen mail naar info@delftski.nl

Namens de activiteitencommissie,

De woensdag-fietsgroep.

Rene du Chatenier FotografieHEMELVAARTFIETSEN