Training


Trainingen bij DelftSki

Bij DelftSki zijn twee trainingsseizoenen. Een zomer- en een winterseizoen. De zomertrainingen beginnen op 1 April en lopen tot en met 30 september. De wintertrainingen van 1 oktober tot 31 maart.

Het is dus mogelijk om het hele jaar door te trainen. Alleen op nationaal erkende feestdagen wordt er niet getraind (zoals Hemelvaartsdag, 4 mei, Koningsdag, 1e en 2e kerstdag enz).

Onze trainingen zijn gericht op het verbeteren en in stand houden van de algemene conditie, skiconditie en het voorkomen van blessures. Er zijn (hard)looptrainingen op diverse niveaus. DelftSki heeft een ruim aanbod aan trainingen. Zowel binnen- als buiten trainingen. Fitwalk en Nordic Walking zijn ook gericht op de oudere sportievelingen. De trainingen worden geleid door enthousiaste en ervaren trainers uit eigen gelederen.

In het winterseizoen zijn onze binnen trainingen in een sportzaal. Zij zijn gericht op conditieverbetering en worden aangevuld met specifieke ski oefeningen. Deze zijn te volgen in zowel Delft als in Pijnacker.

Wintertraining bij s.v. DelftSki 

Onze trainingen zijn gericht op het verbeteren en in stand houden van de algemene conditie, skiconditie en het voorkomen van blessures.

DelftSki heeft een ruim aanbod aan buitentrainingen. Fitwalk, Nordic Walking en hardlopen op diverse niveaus ook gericht op de oudere sportievelingen.

Onze binnen trainingen vinden plaats in een sportzaal en gericht op conditieverbetering en worden aangevuld met  specifieke ski oefeningen.

De wintertrainingen beginnen vanaf 1 oktober en lopen door tot 31 maart en worden geleid door enthousiaste en ervaren trainers uit eigen gelederen. De trainingen duren minimaal 1 uur. Van april tot oktober verzorgt DelftSki ook zomertrainingen, zie onze website:. www.delftski.nl

Buitentrainingen

Op diverse locaties in het schitterende natuurgebied ‘Delftse Hout’ worden de trainingen gegeven. Na afloop van onze buitentrainingen is er gelegenheid voor het nuttigen van een kopje koffie of thee. Wij onderscheiden de volgende trainingen:

Fitwalk: deze training is bedoeld voor sporters die niet (meer) kunnen of willen hardlopen.  Tijdens deze training wordt in tempo gewandeld, onderbroken door spier-, rek- en strekoefeningen;

Nordic Walking: bij deze training wordt gelopen met poles (stokken). Deelnemers die willen beginnen met Nordic Walking doen eerst een korte introductiecursus. Tijdens het training worden er oefeningen gegeven voor beter lopen en skiën. 

Interval: in deze training wordt in rustig tempo 5 tot 10 minuten achtereen hardgelopen, onderbroken door oefeningen. 

Tempo: hier ligt het looptempo hoger dan bij de starters en wordt er 10-15 minuten ononderbroken hard gelopen. Ook hier worden onderweg oefeningen gedaan.

Duurloop: Deze training is bedoeld voor de lange afstand lopers. De gemiddelde afstand die wordt afgelegd liggen tussen de 10 en 20 km duurloop en/of interval.

Fitwalk is op:

Zondagochtend (09:00 – 10:00u en 10:30-11:30u) bij W.S.D.Plané, Bospad 1, Delft

Dinsdagochtend (09:30-10:30u) bij Het Rieten Dak, Middelweg 3, Delft

Nordic Walking is op:
Zondagochtend (09:00-10:00) bij W.S.D. Plané, Bospad 1, Delft
Dinsdagochtend (09:30-10:30) bij Het Rieten Dak, Middelweg 3, Delft

De interval training is op:
Zondagochtend (10:30-11:30) bij W.S.D. Plané, Bospad 1, Delft

De tempotraining is op:

Zondagochtend (09:00-10:00) bij W.S.D. Plané, Bospad 1, Delft

Dinsdagochtend (09:30-10:30) bij Het Rieten Dak, Middelweg 3
Donderdagavond (19:00-20:00) bij sv DHL,  Brasserskade 234, Delft

De Duurlooptraining is op:

Zondagochtend (09:00-10:00) bij W.S.D. Plané, Bospad 1, Delft

Binnen trainingen

Ook deze trainingen zijn gericht op het verbeteren en in stand houden van de algemene conditie. Bij deze trainingen worden vooral spiergroepen, die bij skiën aan het werk moeten, getraind. Dit alles om blessures te voorkomen.

De binnen trainingen zijn op:

Dinsdagavond (19:30-20:30 en 20:30-21:30) in de sportzaal van het Grotius college aan de Juniusstraat 8, Delft, 

Woensdagavond (19:30-20:30 (lager tempo) en 21:30-22:30u) in de sportzaal van het Grotius college aan de Juniusstraat 8. Delft en in de sportzaal aan de Goudenregensingel 20a, Pijnacker.

Kosten:

  • • Basislidmaatschap Delft Ski € 20,00 per heel jaar.
  • • Buiten training Dinsdag: Interval Tempo, Fitwalk en Nordic Walking € 55,00 per seizoen van 26 weken.
  • • Buiten training Donderdagavond  Tempo € 55,00 per seizoen van 26 weken.
  • • Buiten training Zondag: Fitwalk, Nordic Walking Interval, Tempo en Duurloop,         € 65,00 per seizoen van 26 weken.
  • • Binnen training: Skifit € 90,00 per seizoen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen in de zalen.
  • • DelftSki houdt er rekening mee dat er op nationale en algemene erkende feestdagen geen trainingen worden gegeven. (Hemelvaartsdag, Koningsdag, 1e Kerstdag, enz.)

Meer weten??

Mail naar info@delftski.nl, stel uw vraag en u krijg zo spoedig mogelijk bericht.

 

© Copyright Delftski - Rene du Chatenier Fotografie