Blijf blessures de baas

De voeten van de sporter zijn letterlijk en figuurlijk de fundamenten voor de prestaties en het sportplezier. Op initiatief van Wim Pijnacker wordt  hierover een gratis informatieavond georganiseerd.

Dinsdagavond 22 september, 20:00, Kantine DAS (naast Phoenix) zal Jos Gerrner, een register(sport) podoloog en hardloper een lezing geven voor de leden van DelftSki. Het gaat over een goede looptechniek, voetfunctie-onderzoek en oefeningen die zowel voor de hardloper, fitwalker en trainers van belang zijn.

Voetfunctie-onderzoek

Zo kan er aan de hand van een voetfunctie-onderzoek van een aantal van onze leden een statische en een dynamische analyse gemaakt worden door middel van een camera op enkelhoogte en een drukmat op de vloer.

Deze is ook met schoenen te gebruiken zodat de juistheid van de schoen kan worden bepaald. Soms zijn er ook sportzolen nodig om de voet op de juiste manier te ondersteunen.

Neem dus ook je eigen sportschoenen mee en liefst ook een korte broek.

sportschoenen

Voetoefeningen en looptechniek

Waar en hoe is de landing ten opzichte van het lichaamszwaartepunt. Hak/voorvoetlanding en  pasfrequentie zijn zaken die goed moeten worden bekeken.

Als er met wat kleine aanwijzingen de looptechniek verbeterd kan worden, maakt dit veel uit om blessures te voorkomen. Het is niet zo dat alle oplossingen in andere schoenen gezocht moet worden.

Aanmelden

Voor deze avond kan worden aangemeld door een mail te sturen naar:

wimpijnacker@skpnet.nl

Rene du Chatenier FotografieBlijf blessures de baas