WANDELING DE UITHOF-KIJKDUIN

Dat er binnen onze vereniging zo langzamerhand een wandelclub (en dan heb ik het niet over de fitwalk) is ontstaan mag ondertussen wel bekend zijn.

Onder de bezielende leiding van Henk van Bergen zijn al menig wandeltochten georganiseerd.

Zo mocht ik op zaterdag 10 oktober jl. getuige zijn van de wandeling vanaf De Uithof Den Haag naar Kijkduin.

In de uitnodiging stond: “stipt om 10.30 uur vertrekken we”. De service van Henk gaat zelf zover dat de route met het openbaar vervoer als door hem is uitgestippeld.

wandeling-Uithof-Kijkduin_groep

Gelet op de mededeling dat het vanaf Kijkduin naar de Uithof noch 4 km teruglopen was, gaf mijn echtgenote er echter de voorkeur aan om met de auto te gaan. Ik zou dan teruglopen en haar met de auto in Kijkduin komen ophalen. Volgens de routeplanner hadden we 20 minuten nodig om op de plaats van bestemming te komen.

wandeling--De-Uithof-Kijkduin

Om niet op het laatste moment aan te komen hadden we 30 minuten reistijd ingecalculeerd. Helaas bleek er bij de Wippolderlaan een omleiding te zijn ingesteld zodat de geplande 30 minuten niet haalbaar bleken. Geen nood want de mobiele telefoon is in dit soort situaties een uitkomst. Met de mededeling dat we onderweg waren maar niet stipt om 10.30 uur op de parkeerplaats van de Uithof konden zijn, werd er op toch op ons gewacht. Ja, zo gaat dat in onze vereniging.

Vanaf de parkeerplaats direct een Haags park in. De eerste plek die mij enigszins bekend voorkwam was het landgoed Ockenburgh. Omdat ik voor de training van de 4-daagse jaarlijks aan de duinenmars meedoe, was deze omgeving mij niet helemaal onbekend. Na een dik uur wandelen kwamen we bij de puinduinen van Den Haag. Alvorens we aan de lunch konden gaan moesten we eerst nog een flinke klim maken om boven op het duin te komen. Daar werd onze inspanning beloond door een prachtig uitzicht op een kalme Noordzee met een stralende blauwe lucht erboven.

Na een lunch op het terras van De Haagse Beek vervolgden we onze wandeling naar het duingebied van Kijkduin. Voor sommigen was dit een extra oefening voor de zondagmorgentraining.

Na een wandeling over het strand streken we moe maar voldaan neer op de boulevard van Kijkduin. Het witte biertje smaakte uitstekend. Hoewel ik mij had voorbereid op een snelle 4 km wandeling terug naar De Uithof was Jeanne zo slim geweest om s’-morgens al haar auto in Kijkduin te parkeren. En ja, wat doe je dan ????????????? . Dus werd ik in haar auto naar De Uithof gereden en beloofde mijzelf een tegoedbon voor 4 km.

wandeling-Uithof--Kijkduin_duin

Henk, dank voor de organisatie en blijf dit nog maar een tijdje volhouden.

Een aantal foto’s bijgevoegd voor diegenen die helaas niet meekonden op die dag. Maar ik heb vernomen dat Henk dit jaar nog een wandeling gaat organiseren.

Sportieve groeten,

Rien v.d. Heijden

wandeling-route-Uithof-Kijkduin_rots

 

Rene du Chatenier FotografieWANDELING DE UITHOF-KIJKDUIN