Golden Tenloop 2017

Het is een mooie dag voor de Golden Tenloop. De zon staat hoog aan de hemel. Eigenlijk te warm weer voor een hardloop evenement. Het is half twee, een mooie tijd om naar de afgesproken plaats te gaan. De afgesproken plaats is de garage van Alex om de fiets te stallen.Van Alex krijgen we het T-shirt en startnummer. Alex heeft het shirt en de startnummers gehaald voor ons. Omdat ik ruim optijd bij de garage aanwezig was ben ik naar de markt gegaan om nog even de vijf kilometer toe juichen. Na het omkleden en het startnummer opgespeld te hebben zijn we naar het startvak gegaan. Eindelijk is het dan drie uur. Het startsignaal gaat en de stoet komt langzaam in beweging. Op het moment dat ik bij de start ben zijn we een paar minuten verder. De start is voorbij en het gas gaat er op. Deelnemers lopen in de weg en ik vind mijn baan overal tussen door en ren achter Tessa aan. Tessa is voor mij toch veel te snel en ik haak al vrij snel af. Voorbij de Koepoortbrug heb ik mijn cadans gevonden. De zon brand. Langs het kanaal gaat de route richting het Delftse hout. Dit is ons vertrouwde traingingsgebied. Na Plane is het eerste waterpunt. Daar maak ik gretig gebruik van. Nog steeds brand de zon. Nu richting Ypenburg en dan langs het Rietendak naar het Hertenkamp om een lus te maken langs Hanos. Na het viaduct nog een waterpunt. Hier heb ik nog een energie gel genomen. Hier knap je toch wel van op. Nu weer langs het kanaal de binnenstad in. De toeschouwers staan de juichen. Ik krijg hier extra energie van en ga weer iets sneller lopen. Nu nog de markt over en via de oude Langendijk naar de finish. Op 57:44 ga ik over de finish. Voor mij een PR tijdens de Golden Tenloop. Ik ben tevreden met deze mooie tijd. Ik heb heerlijk gelopen en na afloop een heerlijk biertje gedronken op de markt met Mark en Aart-Jan.

Alex bedankt voor de organisatie en het ter beschikking stellen van je garage.

TOP!

René

BewarenBewaren

Rene du Chatenier FotografieGolden Tenloop 2017