HEMELVAARTFIETSEN

HEMELVAARTFIETSEN 30 mei 2019

Op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 organiseert de fietsafdeling van de activiteitencommissie wederom een ontspannende fietstocht van circa 45-50 km door, niet voor iedereen bekend deel van, het Westland.
Gefietst wordt op normale (oma/moeder/sport/e-bike/MTB) fietsen. Dus geen racefietsen!!!!!

We starten vanaf de parkeerplaats Onder Ons, bij het zwembad Kerkpolder, Kerkpolderweg Delft.
Verzamelen 9.15 uur. Vertrek 9.30 uur.
Inschrijven kan vanaf nu per mail : info@delftski.nl

De fietstocht zal tenminste 2x onderbroken worden voor :
a. de koffiestop
b. de picknick/lunch op een hopelijk windluwe en zonnige plek na circa 25 km. Voor de picknick zal je zelf voor broodjes, melk, limonade wijn, een biertje of iets anders lekkers moeten zorgen. Zorg ook voor een kleedje of klein vouwstoeltje om op te zitten. Als het weer het niet toelaat zal gestopt worden bij uitspanning waar geluncht kan worden.)
c. ONDER VOORBEHOUD Na afloop van de fietstocht is er gelegenheid om op te verpozen het terras van Onder Ons.

De fietstocht gaat niet door als de weersverwachting zodanig is dat er alleen regen, onweer of storm is te verwachten. Iedereen die via de mail inschrijft krijgt hierover op 30 mei rond 8.30 uur een aflas-bericht.
De deelname is gratis voor alle leden van Delftski. Introducés zijn ook van harte welkom, maar betalen €5, te voldoen bij aanvang van de fietstocht. Inschrijven vooraf is wel gewenst.
Mocht je op het laatste moment toch mee willen gaan, geen probleem kom naar de startplaats maar wel voor half 10, anders zijn we vertrokken.
Indien je onverhoopt niet mee kan, maar wel hebt ingeschreven, meldt dat dan per mail of bel naar 0655703678, anders staan we voor niets te wachten.

Stuur je inschrijving per e-mail naar : info@delftski.nl onder vermelding van :
Naam; aantal fietsers; lid of introducé; e-mailadres.

Wat heb je nodig?
Een fiets, uiteraard in goede conditie. Kleding voor de te verwachten weersomstandigheden, kleedje of klapstoeltje voor de picknick.
Neem een reservebinnenband, bandenlichters etc. mee. Ook een EHBOreispakketje is van harte aanbevolen. Bij lekke banden zullen we primair de binnenband wisselen want onderweg plakken wordt niets.
Het dragen van een fietshelm is niet verplicht maar mag uiteraard wel.
Deelname is voor eigen verantwoordelijkheid en risico.

De afgelopen jaren werd steeds als gehele groep gefietst. Door enerzijds de grootte van de groep en anderzijds de toename van e-bikes waardoor het verschil in snelheid tussen gewone en e-bikes te groot geworden, zullen we nu in kleinere groepjes moeten gaan fietsen met een maximum van 10 fietsers per groep. Er zullen voldoende routebeschrijvingen beschikbaar zijn om de juiste route te volgen.
De route gaat dit jaar niet langs ‘knooppunten’ maar is geheel uitgeschreven. Indien dit is gewenst kan de route ook vooraf per e-mail worden ‘uitgereikt’. Als je dat wil, geef dat dan aan bij de aanmelding.

FIETSREGELS
Houdt afstand van elkaar en let goed op wat er vóór je gebeurt. Zo worden valpartijen voorkomen, want als je met je voorwiel het achterwiel van je voorganger raakt, ga je vrijwel altijd tegen de vlakte.
Bij het rijden in een groep is het gebruikelijk om obstakels (paaltjes) en andere dingen, die de voorrijders wel zien maar achterin-rijders niet, te melden aan de achter u fietsenden. Door luid te roepen ‘paal, hobbel, kuil etc.’ en te wijzen waar het obstakel staat.
Ook naderende tegenliggers of iets/iemand die we inhalen of passeren worden gemeld door luid ‘TEGEN’ (links voor) of ‘VOOR’ (rechts voor ) te roepen. De kreet ‘ACHTER’ wordt geroepen door de achterin-rijders als we ingehaald worden.

Bij twijfel of vragen of onverhoopte afmelding : mail naar info@delftski.nl

Namens de activiteitencommissie, De Delftski fietsgroep

Ruud QuickHEMELVAARTFIETSEN