Geanimeerd gereanimeerd

Met 23 deelnemers aan de reanimatiecursus was het een drukte van belang op maandag 23 november. Na uitgebreide theorie door Sander van Goor en een film werd er flink geoefend op de poppen om de juiste volgorde onder de knie te krijgen. Sommige deden het als een opfris moment maar er waren weer veel nieuwe deelnemers aan de door Wim Pijnacker namens Delftski georganiseerde avond.

De deelnemers ontvangen een diploma en zijn hierdoor ingeschreven bij de NRM (Nederlandse Reanimatie Raad). Als je het diploma hebt kan je ingeschreven worden bij Hartveilig wonen  https://hartveiligwonen.nl/ . Hierdoor kan je opgeroepen worden voor een reanimatie met een AED-apparaat bij jou in de buurt. Diverse deelnemer hebben al tegen Wim gezegd dat zij zich zullen inschrijven zodat er steeds meer mensen snel geholpen kunnen worden bij een hartfalen.

De opbrengst van deze avond, 350,00 euro komt ten goede aan de stichting KIKA kinderkankervrij waar de instructeurs jaarlijks belangeloos iets voor organiseren. En hoewel iedereen hoopt het nooit te hoeven toepassen, is het bestuur van Delftski in ieder geval erg blij dat veel leden de cursus hebben gedaan en laten zien dat zij zich realiseren dat het belangrijk kan zijn voor de mede sporter.

BewarenBewaren

Rene du Chatenier FotografieGeanimeerd gereanimeerd