Uitwaai wandeling Meijendel

Op 2 januari heeft Henk van Bergen weer een wandeling georganiseerd.

Terwijl iedereen elkaar een goed 2017 toewenst , verzamelen we op de parkeerplaats Kievietsduin in Wassenaar voor de wandeling. Het is stipt 10.30 uur, bewolkt maar droog als we met 30 personen vertrekken. Ons eerste doel is koffie in “de Boerderij”. We volgen niet de gebaande route maar gaan via de soms heel zanderige smalle duinpaadjes. Ook beklimmen we een uitzichtpunt. Het uitzicht is wisselend de winterse duinen met weinig kleur, de Noordzee waar enkele schepen voor anker liggen, maar ook de saaie skyline van Den Haag en Scheveningen is goed te zien. Na dit uitzichtpunt dalen we scherp struinend langs duindoorns met puntige stekels af! (Je had beloofd niet te struinen Henk). We komen allen deze helse afdaling veilig af en arriveren vrij snel bij de boerderij.

We zijn net binnen als een enorme hagelbui losbarst,terwijl ieder zijn koffie haalt verrast Anton ons met beschuit met muisjes hij is Opa geworden, gefeliciteerd Anton! Als we weer willen vertrekken ziet Anton dat zijn schoen hartstikke kapot is, de zool is helemaal losgeraakt. Komt dit van die zware rugzak of is hij gewoon te zuinig geweest? Henk repareert de schoen door hem vast te tapen, de hele rol tape gaat er omheen. Dan vervolgen we onze wandeling. Het gaat nu richting strand over vlakke paden met de mooie natuur om ons heen. De bomen hebben weinig blad en kleur, de mossen echter zijn prachtig groen. Als we bij de zee aankomen weer een mooi uitzicht, Scheveningen is vlakbij en in de verte is Noordwijk net te zien. We pauzeren even terwijl het zonnetje probeert door te komen.

Op het strand gaat het met de wind in de rug in een stevige tred richting Scheveningen, na zo’n 2 km nemen we de opgang naar het duin weer. Boven aangekomen hijgen we uit en vervolgen we onze wandeling richting “Boerderij”.We passeren enkele waterbekkens klimmen nog weer omhoog, dit keer via een brede trap. Boven alweer een mooi uitzicht, via dezelfde trap dalen we weer af. Nu gaat het via het brede pad richting boerderij, het is 14.30 uur als we arriveren.

Degenen die andere afspraken hebben nemen afscheid en gaan terug naar de parkeerplaats de rest gaat naar binnen. Het is druk maar we vinden allen een plekje en jawel…….. het begint buiten weer enorm te hagelen. We zijn wel boffers! Iedereen neemt wat lekkers te eten of te drinken en kletst nog wat na. Het is weer droog als we aan het laatste stukje naar de parkeer plaats beginnen.

Het duurt even voordat we echt op weg zijn want: Rien is zijn handschoenen kwijt, deze blijken veilig in Thea’s tas te zitten, Dorien vraagt me waar zijn je stokken? Tja, die staan nog op de boerderij terwijl de groep wacht sprint ik terug en haal ze op. Dan wandelen we via de Monkeyvallei” terug naar het Kievitsduin.

Daar aangekomen wacht Cor nog een verrassing hij heeft zijn lampen laten branden. Met vereende krachten wordt geprobeerd de auto aan te duwen dit lukt niet. Gelukkig heeft Henk v Saane een paar startkabels en zo kan ook Cor weer terug naar huis.

We nemen afscheid van elkaar en bedanken Henk en Gon voor een heel leuke en gezellige wandeling.

Tot de volgende keer, Jeanne Spruit

Rene du Chatenier FotografieUitwaai wandeling Meijendel