Wandeling Weesp-Naarden-Bussum

Na verzameld te hebben bij “Le Perron”in hartje Weesp vertrekken totaal 10 personen voor de wandeling. We verlaten het mooie vestingstadje via de Ossenmarkt, kijken nog even bij het fort en wandelen langs de Vecht. We hebben een mooi zicht op de molens een echt Hollands plaatje jammer dat het zonnetjes niet schijnt. De wind is ons gunstig gezind we hebben hem in de rug, er valt af en toe een klein beetje regen maar dit is zo weinig dat je er nauwelijks nat van word. Op de Vecht vaart ons een bijzonder bootje tegemoet een huisje, dichterbij is het een gewone rondvaartboot.

Na enkele kilometers verlaten we de Vecht en wandelen het natuurgebied Naardermeer in. We beginnen in een ruig weidegebied met een verhard pad, al snel gaat dit over in een soort modderig koeienpad het is opletten waar je loopt, de koeienvlaaien liggen overal. De koeien laten zich helaas niet zien, maar ook zonder koeien is het mooi en vooral ruig.

Na het koeienpad bereiken we via een stukje asvalt onze lunchplek dit keer geen lux restaurant maar een royale picknickbank midden in de natuur. Als onze boterhammetjes op zijn en ieder gebruik heeft gemaakt van het groene toilet, gaat de tocht verder naar de vogelhut. Om bij de vogelhut te komen lopen we over een plankier ofwel planken met gaas erop om uitglijden te voorkomen.

We zijn precies op tijd in de hut om te schuilen voor een bui, vogels zien we dan ook niet die schuilen waarschijnlijk ook? Het uitzicht op het meer is mooi, als de bui voorbij is vervolgen we onze tocht. In de verte zie ik wel een vogel een mooie zilverreiger. Het laatste stuk is een smal lang plankierenpad tussen allerlei struikgewas door het eindigt bij een kleine terp vanaf hier hebben we mooi uitzicht op dit fraaie natuurgebied.

Het ik ook het einde van het natuurgebied we wandelen Bussum binnen, het station volgt vrij snel. Hier lopen we binnen om naar de bouwstijl te kijken, is dit Berlage? Het lijkt er wel op vinden we. (Thuis gekomen zoek ik het na, geen Berlage maar Ir H G Schelling heeft dit gebouw ontworpen het is geopend in 1926. )Na het station belanden we op het terras van een Italiaans restaurant met een lekkere brucetta en een biertje sluiten we onze dag af.

Henk en Gon bedankt voor deze zonnige wandeling door een prachtig stukje natuur, op een sombere dag. Jeanne Spruit.

Rene du Chatenier FotografieWandeling Weesp-Naarden-Bussum