Verslag sneeuwschoenlopen tijdens de Skireis naar Folgarida januari 2014

DSCN0213

Het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan de ski reis van Delft-Ski. Eerder maakte ik al vijf keer een “Sneeuw-Schoen” reis.
Er werd verzameld in de TU wijk alwaar de bus ietwat te laat arriveerde. De busreis verliep bijzonder voorspoedig en zaterdag 18 januari om ±
10:00 uur arriveerden wij in Folgarida,Het verblijf in het hotel Caminetto was op een enkele dakbalk na TOP.

Ik had verwacht die week wat af te vallen maar het tegenovergestelde gebeurde. Het eten en de drank was zo overvloedig dat ik s ‘avonds met een lichtelijk schuldgevoel mijn bed indook. Zondag om 10:00 uur arriveerde Luca, onze gids, voor de eerste inloop wandeling. Een geweldige service  om voor de deur van het hotel opgehaald en teruggebracht te worden.

De groep van de sneeuwschoenlopers bestond uit de dames: Willeke, Nettie, Gerrie, Anneke, Heddy en de HEREN Luca en Henk en twee keer met een hulp gids Giulio. Bij de skiërs werd in de loop van de week wat opmerkingen gemaakt zo in de trant van “ Henk gaat weer met z’n HAREM op stap” Ik mag hopen dat volgend jaar nog twee heren van de party zijn om verdere roddels de kop in te drukken.

DSCN0142

Dan het ski-schoenlopen op zich, wij hebben hoofdzakelijk aan de noordoost kant van het dal gelopen, de kant van de Nationale parken.
Ongerepte natuur en stilte die je vandaag de dag haast niet meer meemaakt. Pittige stijgingen en dalingen en afstanden van gemiddeld 10 km.
Twee keer is er een collega-gids van Luca mee geweest, dat voor het “sporen” wel zo handig was want er moest menigmaal door een halve meter hoge sneeuw gelopen worden.

DSCN0186

Eenmaal hebben de gidsen een lunch klaargemaakt op een kampvuurtje (op de sneeuw), het jongens gevoel komt dan weer tevoorschijn, fikkie stoken! Met wat inventiviteit van Luca en Floris werd er een lunch bereid bestaande uit: Boerenmetworst, kaas, speklappen en polenta en natuurlijk een goed “glas” wijn. De dames waren wat terughoudend met het eten van de vette hap. Ik wilde niet kinderachtig zijn en dat heb ik geweten, ik kreeg het zuur, wat na een biertje drinken in het dal, na afloop van de wandeling, gelukkig verdween.

Ik hou mij aanbevolen voor komend jaar.

Gidsen: Luca Trinchieri en Giulio Pretti. 

Henk van Bergen.

Rene du Chatenier FotografieVerslag sneeuwschoenlopen tijdens de Skireis naar Folgarida januari 2014