Het zomerseizoen 2015 is weer voorbij

Donderdag 24 september: Na een hele dag regenbuien: opklaringen en een mooi avondzonnetje De laatste zomeravond training kon beginnen.

Wim Pijnacker had er een groot spektakel van gemaakt en ….. ook iedereen gek gemaakt. Het moest een echte prestatieloop worden voor alle soorten loopgroepen, ja dus ook voor de fit- en stokken lopers. Een echte startplaats, grote tijdklok, the boys van Phoenix als starters en jury, de trainers voor het opwarmen van alle deelnemers, begeleiders rond het parcours van ruim 2,5 kilometer, een echte fotograaf en natte wegen met modderige paden. Het kon niet beter.

Na een lange loop carrière bij Delft-Ski, sta ik daar ietwat bedremmeld met 2 stokken in mijn handen. Ik ben dus toe aan Nordic Walking. Dat is wel wennen. Ik had wat geoefend tijdens mijn lange vakanties in Zuidwest Spanje. Aldaar vond de lokale medemens mij maar een vreemde man met die stokken. Toch nog een keer geprobeerd in Zuidwest Frankrijk op het strand bij laag water en ja hoor ik werd wat enthousiaster. Maar nu de race!!!!

We gingen er na de start met een groepje vandoor, dus voor de fitwalkers. Tempo 6 ????? Het wedstrijdelement zat er gelijk in want op de Brasserskade werden we ingehaald door een groep super snelle fitwalkers. Hoe dat kon weet ik niet want onze groep liep gezellig pratend toch goed door. Aan het eind van de Middenweg een tussensprint van Gerry, Gerard ( een andere Gerard) en Ali. Ik heb ze niet meer terug gezien tijdens onze race. Gelukkig was Lia zo goed om met mij door te lopen. Na de eerste ronde in ongeveer 25 minuten besloten we om er nog een ronde aan te plakken. Gezellig pratend liepen we al “Nordic Walkend” door de steeds donker wordende Delftse Hout. We probeerden nog de hardlopers, die ons steeds inhaalden, met onze stokken te hinderen maar dat ging niet op. Het was zelfs zo dat ze nog niet eens wat aardigs riepen als ze ons inhaalden. We liepen dus 2 ronden in 53 minuten(?), kan ook een andere tijd geweest zijn maar dat vonden Lia en ik niet zo belangrijk. Het was gewoon leuk en we hebben afgesproken om door te gaan met deze manier van lopen tijdens het a.s. winterseizoen.

De sportkantine van Phoenix zat stampvol met alle enthousiastelingen waarvan de meesten toch maar 1 ronde hadden gelopen. Het biertje smaakte prima, de hartige happen, worst en kaas en de bitterballen smaakten ook prima. Mooie woorden van Wim die iedereen bedankte en mij vrijwillig aanwees om dit stukje te schrijven.

Het was een mooie afsluiting van 6 maanden zomerseizoen. Begin oktober begint wederom de wintertraining en kunnen we dus proberen fit te worden of te blijven voor onze wintersport.

Wim en natuurlijk ook alle medewerkers bedankt voor dit geslaagde festijn.

Gerard Daman

Prestatieloop_DelftSki_060

Rene du Chatenier FotografieHet zomerseizoen 2015 is weer voorbij