Wandelen Tiengemeenten

Hierbij mijn stukje over onze wandeling van gisteren.

Om 09.45 waren we allemaal aanwezig in Nieuwendijk om de pont te nemen naar Tiengemeenten. Zodra je aankomt op het eiland krijg je een soort van vakantie gevoel. Eerst maar aan de koffie en daarna gaan we op weg naar de Rietheuvel. Links en rechts hebben we water, waar we eenden, zwanen en meerkoeten zien. Er zullen vast nog wel andere soorten geweest zijn, maar daar weet ik dan de naam niet van. Het weer is ons gunstig gezind, blauwe lucht met her en der wat wolken en een lekker windje. Er varen ook heel wat zeilboten voorbij, wat het allemaal nog leuker maakt.

Na een tijdje over de dijk te hebben gelopen, duiken we het riet in met her en der een bruggetje waar je goed moet oppassen. Het heeft wel wat zo wandelend tussen het wuivende riet. Op de Rietheuvel is een bankje, waar we ook gelijk een korte rustpauze houden. Vanaf de heuvel heb je een mooi uitzicht alle kanten op. Na een tijde gaan we weer verder, eerst weer langs riet en daarna gedeeltelijk dezelfde weg terug op weg naar de Vliedberg. Onderweg zien we nog iets van de weg af Schotse Hooglanders staan – de “vlaaien” hadden we al eerder gezien. Ook vanaf de Vliedberg heb je weer een mooi uitzicht over de flora en fauna van Tiengemeenten en het watergebied eromheen.

Na ca. 11 km te hebben gewandeld, gaan we lunchen bij de Helena hoeve, dat hebben we wel verdiend. Als afsluiting nog een bezoekje aan het bezoekers centrum en de groepsfoto, waarna we weer terug varen naar het vaste land.

Het was weer een erg mooie wandeling en een gezellige dag.

image002

Bedankt hiervoor.

Groetjes,

Trees

Rene du Chatenier FotografieWandelen Tiengemeenten