Spinningteam Delftski op volle toeren

Zondagmiddag 3 september vond het plaats, onder een stralend zonnetje en het toeziend oog van Hugo de Groot, standbeeld op de markt Delft; die markt was voor deze gelegenheid veranderd in een sportschool, zo’n ruim 100 speciale stilstaande fietsen stonden paraat waarop bijna een uur flink getrapt moest…en we kwamen geen meter vooruit, maar dat hoort bij spinnen.

De Lions hadden het weer goed voor elkaar, in samenwerking met diverse sportscholen, sponsoren etc waren er behalve de apparatuur ook instructeurs, pedalenmuziek en de nodige verzorging: bananen en water, een goede combi!

Na enig geronsel wilden 10 mensen van Delftski zich wel in het zweet trappen, waarbij de veteranen van de vorige keer weer in opperbeste conditie waren: Aad Boer en Gertjan Meijer, eerstgenoemde  had ook zijn zeer sportieve dochter Wietske aangemeld..maar ook onze speciale troef was aanwezig: Astrid Duyndam die zich in Afrika al had voorbereid op dit evenement, en alweer voor het goede doel!

Vanuit de hardloopgroep had Marijke Mooyman zich gemeld, een kei op de wielrenfiets..vanuit de nordic walkgroep Kees Harnasch en Mieke Zwinkels ook zeer bedreven in deze tak van sport; een van onze trainers was er ook: Joke Noppers(fitwalk,) die zelfs als oefening een heel parcours die dag per fiets aflegde, vanuit Rotterdam via Pijnacker naar Delft!

Bestuurslid Marjolein had gedacht dat zij misschien een kwartiertje mee zou fietsen, ter aflossing van een vermoeid teamlid, maar dat ging niet door, de organisatie spotte 2 lege fietsen en Marjolein en ik( Lia) waren ook de banaan: een heel uurtje meefietsen hoor! maar men kon ook rustig meefietsen, hoewel de begeleiding van de instructrices/teurs je wel goed opzweepten, na een kwartier zag ik al dat de meegebracht handdoekjes hard nodig waren voor de zweetdruppels!

We hebben het gehaald, mensen, een uurtje spinnen voor: “het vergeten kind”, en totaal hebben we voor dit goede doel ruim 317 euro opgehaald, dank aan iedereen die meedeed, meegesponsored / gedoneerd heeft, kwam kijken!

Perfect dat onze penningenmeester Alex toch op tijd voor iedereen een (knal)  geel shirt te leen/ koop had, hij kwam ze persoonlijk op de markt aanreiken, merci! Toen waren ze nog schoon, na afloop wat vochtig….

Lia Prins

BewarenBewaren

Rene du Chatenier FotografieSpinningteam Delftski op volle toeren